Muži podlehli vedoucímu týmu

FC AJAX Bezměrov: Družstevník Střílky  4:7 (1:4)

branky: 27.min Radim Adamov 1:1, 50.min Aleš Vejtasa 2:5, 52.min Drahomír Pavelka (PK) 3:5, 89.min Tomáš Zavřel (PK) 4:7

Sestava: Martin Srbecký – Luděk Karásek (85. Zdeněk Galetka), Jakub Ulehla, Michal Večerka, Dominik Bleša- Aleš Vejtasa, Drahomír Pavelka (73. Patrik Janoštík), Petr Srbecký (81. Petr Holý)- Radim Adamov, Ondřej Večerka (10. Miroslav Pecho), Patrik Daněk ( 79. Tomáš Zavřel)

V druhém domácím zápase k nám zavítal vedoucí celek tabulky ze Střílek. Kromě hostů k nám opět zavítala mateřská školka v podobě hlavního rozhodčího. Svaz se zřejmě rozhodl na naše domácí zápasy vždy nominovat rozhodčí mladších 16 let. Nezkušený rozhodčí také několikrát ovlivnil výsledek zápasu. Již v 7 minutě  se nám zranil Ondřej Večerka a tak velkou porci minut poprvé odehrál čerstvě ženatý Mirek Pecho. Ve 14. minutě neodpískal rozhodčí penaltu v náš prospěch po jasné ruce v pokutovém území. Pak se do dvou šancí dostali hosté, ale ani jedna gólem neskončila. Ve 21. minutě Petr Srbecký ukopl soupeři míč a nepřesný rozhodčí to posoudil jako faul. Z trestného kopu se hosté dostali do vedení 0:1. Inkasovaný gól nás probral a hned za tři minuty mohl vyrovnat Radim Adamov, ale branku přestřelil. Ovšem za další tři minuty se Radim ocitl sám před brankářem, po zblokované střele Luďi Karáska, a tentokrát od tyče mířila střela do sítě. Vyrovnávací gól nás nabudil. Poslední desetiminutovka první půle ovšem rozhodla ovšem. Nejprve ve 35.minutě prohrál rozhodující souboj Dominik Bleša a hosté se dostali do vedení 1:2. O pět minut později jsme inkasovali po ztrátě míče a špatném vyběhnutí brankáře na 1:3. Posledních pět minut jsme vyvinuli tlak z něhož jsme vytěžili po přímém kopu  velkou šanci. Ovšem Radim nedokázal dopravit odražený míč do branky. V poslední minutě jsme pak měli trestný kop z půlky, který jsme zahráli na krátko. Přesto jsme ještě dokázali dvakrát ztratit míč a inkasovat čtvrtý gól v nastavení.

Začátek druhého poločasu byl ve znamení pokračování gólové  přestřelky. Hned ve druhé minutě hosté nádherně trefili šibenici  z trestného kopu. Ovšem jakoby konečně z našich hráčů spadl nějaký tlak. Začali jsme konečně hrát naši kombinační hru. Hned za dvě minuty unikl po křídle Patrik Daněk a přes další hráče se míč dostal napravo až  k Luďkovi , který přiťukl na Aleše Vejtasu. Ten pak krásným lobem překonal brankáře hostí. Neuběhly ani další dvě minuty a opět unikl Patrik Daněk. Jeho únik zastavil obránce faulem zezadu. Rozhodčí tak musel odpískat jasnou penaltu. Tu bezpečně proměnil oslavenec Drahoš Pavelka a snížil tak na 3:5. Následný úsek hry byl z naší strany nejlepší, bohužel už nebyl vyjádřen gólově. V 64 minutě pak hosté po naší rozehrávce lacině skórovali  na 3:6 a prakticky rozhodli zápas. V dalším průběhu jsme se rozhodli prostřídat ostatní hráče. Při střídání jsme signalizovali, že budeme střídat. Rozhodčí ovšem vůbec nereagoval. Hra pokračovala tím , že za pár sekund po rozehrávce jsme inkasovali po sedmé. V závěru pak šel sám na brankáře  Radim Adamov. A obránce hostí ho opět skolil zezadu. Z nařízeného pokutového kopu pak skóroval střídající Tomáš Zavřel.

Zápas jsme si prohráli sami vlastními chybami v rozehrávce. Přesto se zápas musel přítomným divákům líbit. Celkem viděli atraktivní útočný fotbal s 11 góly.

Fotka uživatele Hana Miklová.

Napsat komentář