2.kolo – Dorostenci neuspěli ani ve druhém utkání v Žeranovicích

SK ŽERANOVICE: FC AJAX BEZMĚROV 8:0 (6:0)

SESTAVA: Daniel SUCHARSKI- Martin KUNČAR, Martin GERLA, František KUBÍN, Petr POLÁŠEK (79. Matěj POLÁŠEK) – Radek KUNA, David OPLUŠTIL, Martin MÁLEK, Tomáš KŘEHÁČEK- Patrik DANĚK, Alex JURINEC

 

Ve druhém kole nás čekal soupeř, který těsně prohrál v prvním kole když neproměnil penaltu. Nám s prvního utkání chyběla pro zranění dvojice Patrik Houra, Radek Hašpica a na srazu chyběla pětice hráčů, kteří bez jakékoli omluvy prostě nepřišli. Nakonec nás zachránil mladší žák Matěj, aby nás bylo aspoň 11. Po cestě se ještě podařilo odchytit pana Kunu a tak jsme měli dokonce jednoho náhradníka. Se zpožděním jsme dorazili do Žeranovic a bez pořádné rozcičky jsme nastoupili k utkání.

Prvních patnáct minut se hrála vyrovnaná partie. Pak však zahrál rukou Martin Kunčar a kopala se penalta. Tu bravúrně zneškodnil Dan, ale musel se vypořádat snad ze třemi dorážkami. Opět jsme měli neobyčejně nedůrazný střed zálohy.  A pak to přišlo. Během dalších patnácti minut jsme inkasovali šest branek, po katastrofálních  chybách, naivní obraně a nedůrazu v osobních soubojích. Hned po první obdržené brance chtěli střídat oba krajní obránci pro zranění. Martin Kunčar zbytek poločasu jen odchodil za neskutečného přívalu sprostých slov. Tým byl opět rozhádaný a nesoustředěný. Všichni tak byli rádi, že se pískal poločas.

O přestávce jsme se snažili hráče nabádat k trpělivosti, důrazu v osobních soubojích a vzpomínali nepřítomné, kteří tak výrazně ovlivnili celý zápas. Oba kulhající obránce jsme poslali do útoku a rychlonohé útočníky poslali na kraj obrany. Na jiné změny dojít nemohlo, protže nám zbyl na lavičce 12 letý Matěj, původním povoláním brankář. Přes tuto neutěšenou situaci se nám vstup do druhého polčasu docela povedl. Soupeře jsme začali víc napadat a jeho akce eliminovat. Po desti minutách jsme se i my osmělili, když se ke střele dostal debutující Tomáš Křeháček, který patřil k našim nejlepším hráčům. Najednou začal v útoku běhat jak zajíc Martin. Chodil tvrdě do soubojů, nadával jak  cigán a málem se na hřišti porval. Naštěstí rozhodčí karty nevytahoval, neboť by Martin tento zápas nedohrál. Sedmý gĺ jsme inkasovali z rychlého protiútoku až v 73 minutě. Na konečných 8:0 domácí upravili až v závěru po pěkné kombinaci středem naší obrany. Tento polčas byl přesto nejlepší, jaký jsme zatím sehráli. A to jak po výsledkové, tak po herní stránce. Čeká nás ještě hodně práce, trpělivosti a také sebekázně. A také musíme udělat průvan v celém kádru. Protože je pro mně naprosto nepochopitelné a neomluvitelné, když někdo bez řádné omluvy nepřijde na zápas!!!

Napsat komentář