U19 8.kolo: Vydřená výhra v Rymicích

Sokol Rymice: FC AJAX Bezměrov  2:3 pk (2:2) PK (1:3)

branky: 3 min Michal Kroupa, 25. Michal Kroupa

sestava: Matěj Polášek – Marek Hrabal, Roman Zlámal- Radek Hašpica, Pavel Holan, Tomáš Křeháček- Jiří Sýkora, Michal Kroupa

Patrik Houra, Matěj Strašák

V prvním kole jsme na domácí půdě v Kroměříži tohoto soupeře porazili. Chyběli nám sice čtyři hráči základní sestavy, ale povolali jsme čtyři starší žáky. Takže třeba brankář vystoupil přímo z auta a šel chytat. Žáci totiž dorazili tak tak, jelikož hráli zápas ve Zlobicích. Brankáře jsme neměli, protože Martin Kunčar nepovažuje náš tým pro něj tak dobrý, aby si za něj zahrál. Pro nemoc a zranění chyběli i další opory. V Rymicích se hrálo na juniorské branky, což lze považovat za naši výhodu. Aspoň Matěj byl v bráně jistější a rozchytaný po debaklu ve Zlobicích. A hned ve třetí minutě vykopl míč od brány tak dobře, že si ho výborně zpracoval Michal na levém křídle a ukázkově vystřslil levačkou po zemi na zadní tyč. A tak jsme se dostali do vedení 1:0. To nás docela uklidnilo. Bohužel po velmi sporném souboji pískl rozhodčí přímý kop, který domácí hráč napálil přímo na Matěje, který raději uhnul a bylo vyrovnáno na 1:1. Za dalších deset minut se po nedorozumění obránce s brankářem domácích dostal k míči Jirka Sýkora a nezištně přihrál Michalovi pře úplně prázdnou bránu a ten svým druhým gólem nás podruhé dostal do vedení. Bohužel to mělo jepičí život, když o minutu později dlouhý míč za obranu nedospěl až k brankáři a domácí útočník Matěje přehodil. Bylo tak bleskově vyrovnáno. Pak jsme si vytvořili několik výborných šancí a několik rohových kopů. Ale bohužel nic z toho nebylo. Poločas tak skončil 2:2.

V druhé polovině měli domácí mírnou převahu. Našich šancí bylo po skromnu. Ale ani domácí si moc šancí nevypracovali. A tak zápas skončil remízou a o vítězi rozhodovali pokutové kopy. Los vyhráli domácí a začínali jsme my. První byl určen hrdina zápasu Michal Kroupa. Ten bezpečně proměnil. Domácí hráč vůbec netrefil branku a tak jsme vedli 1:0. Jako druhý náš hráč šel Pavel Holan. Ten bráno přestřelil a to výrazně. Domácí hráč ovšem trefil tyč a Tak byl stav stále 1:0 pro nás. Jako třetí šel kopat Marek Hrabal a krásně po zemi tvrdou ranou proměnil. Domácí ovšem také proměnili a tak byl stav 2:1. Jako čtvrtý šek kopat Patrik Houra, Jeho střela do prostřed branky neměla šanci na úspěch. Ovšem i domácí hráč přestřelil branku a tak jsme stále vedli 2:1. Rozhodující penaltu bezpečně proměnil kapitán Jirka Sýkora a  tak jsme vybojovali druhé vítězství v letošním přeboru.

Napsat komentář